logo logo

Online rehber ve haber sitesi!

Mernis.Net

Online Rehberlik

Sistemimize üye olarak sitemizi daha aktif olarak kullanabilirsiniz.

Üyelik için tıkla

Mernis.Net

Online Rehber ve Haberler

Hızlı Geçiş Sistemi

'HGS'ye Kayıtlı Araca Ceza Yok

HGS etiketi olan araçların geçişlerinde, cihazlar okumasa da cezai müeyyideye tabi olmayacağı bildirildi.

HGS ile ilgili basın toplantısı düzenleyen PTT Genel Müdürü Osman Tural,HGS'nin 1 Şubat tarihi itibariyle KGS'nin yerini aldığını anımsatarak, köprü ve otoyollarda kurulan 166 giriş, 217 çıkış olmak üzere 383 HGS gişesinin kurulduğunu söyledi.

HGS etiketlerinin PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar ve petrol istasyonları ile Avea bayilerinde satışa sunulduğunu anlatan Tural, 17 Eylül 2012 tarihinden bugüne kadar satılan HGS etiket sayısının 2 milyonu geçtiğini kaydetti.

HGS etiketiyle günlük geçiş sayısının ortalama 250 bin olduğunu ifade eden Tural, köprülerdeki HGS geçiş oranının yüzde 35 olduğunu bildirdi.

Tural, sistem üzerinde HGS etiketi doğru yapıştırılmış araç, HGS etiketi olup aracına yapıştırmayan araç ve etiketini plakası okunmayan aracına yapıştırmayan 3 araç geçişini sistem üzerinden göstererek anlattı.

HGS için gerekli olan evraklar

Hızlı Geçiş sistemi almak isteyenler yanında neler götürmeli? HGS alırken nelere dikkat etmeliyiz. HGSyi nasıl almalıyız? merak ettiğiniz bütün sorular burada

HGS için son haftaya girildi. Peki nereden nasıl ve hangi evraklarla HGS alınabiliyor?

HGS etiket ve kart satışları tüm PTT Merkez, şubeleri ile otoyollar üzerindeki PTT iş yerlerinde devam ediyor.

HGS alabilmek için ruhsat ve kimliğin olması yeterli. Sürücülerin en çok dikkat etmesi gereken nokta ise araçlarının sınıfına uygun HGS etiketleri almaları. Araçlar, köprü ve otoyollarda 5 sınıf üzerinden ücretlendiriliyor.

HGS ücretleri ne kadar?

Sürücüler, HGS etiketini 5 TL kartını ise 15 TL'den satın alabilecek. İlk dolumda ise 30 lira doldurmaları gerekecek. HGS, KGS'ye göre ise yüzde 20 daha ucuza geçiş yapma imkanı sağlıyor. OGS almak isteyenler ise asgari 30-35 lira ödemek zorunda.

HGS alana ceza yok

HGS nereden nasıl alınır?

Hızlı Geçiş Sistemi kartı ya da etiketi satın almak isteyenler nerelerden satın alabilir? Sadece PTT şubelerinden mi almalı yoksa bankalar da veriyor mu?

Bu haftadan itibaren KGS tarih oluyor, yerine hızlı geçiş sistemi geliyor. Bunun için KGS'lerinizi teslim edip HGS'ye geçmeniz gerekiyor.

Yaklaşık 10 milyon KGS kartı HGS etiketi ile değiştirilecek. Bu değiştirme işlemi PTT şubelerinde ve karayollarının giriş ve çıkışında bulunan PTT noktalarında 5 TL karşılığında yapılacak.

Sistemin en büyük avantajlarından biri de vatandaşların HGS kartlarını benzin istasyonları, marketler hatta bakkalarda bile doldurulabilecek olması.

BANKALAR DA VERİYOR

HGS için bankalar da devreye girdi. Ücretsiz olarak HGS sahibi olmak isterseniz, hesabınız olan banka bu konuda müşterilerine ayrıcalık tanıyor. HGS'yi bankadan aldığınız taktirde ise dolum işlemi ile uğraşmanıza gerek kalmıyor. Belirlediğiniz bir limitte, HGS'niz bittikçe kredi kartı ya da vadesiz hesabınızdan dolum yapılıyor.

HGS'yi motosikletliler nereye yapıştıracak?

Hızlı Geçiş Sistemi alan motorsikletliler nereye yapıştırmalı? Bu konuda merak edilenler burada.

HGS'ye geçiş işlemleri hızla sürerken ortaya ilginç bir sorun çıktı. HGS alan motosikletçi bunu nereye yapıştıracak?

Köprü ve otoyollarda trafik akışkanlığını sağlamak için getirilen HGS, motosikletçilerin kafasını karıştırdı.

Motosiklet forumlarında, HGS'nin nereye yapıştırılacağı konusu tartışma yaratırken, çözüm önerileri arasında kask bile vardı.

DURMAK ZORUNDA KALACAKLAR

Motorda HGS'nin yapıştırılacak yer bulunamaması durumunda, motosikletçi durup HGS'yi okutma ihtiyacı duyacağından köprü ve otoyol akışkanlığı yine sekteye uğrayacak.

Diğer yandan motosikletlerin, kamyonet ve minibüsler de dahil olmak üzere diğer araçlarla aynı kefeye konarak aynı bedel üzerinden ücretlendirilmesi motosikletçilerin haklı tepkisine neden oldu. Motosikletçiler, köprü ve otoyolların motosikletlere bedava ya da en azından daha ucuz olması için imza kampanyası başlattı.

HGS'de 30 lira şartı var mı?

Hızlı Geçiş Sistemine geçişte 30 lira yükleme yapma zorunluluğu vardı. Bu zorunluluk kaldırıldı, zorunlu bakiye ücretleri de yarıya indirildi.

17 Eylül 2012 tarihinde hizmete giren HGS'deki 30 lira şartı vatandaşlardan gelen istek doğrultusunda kaldırıldı.

Geçişe yeterli bakiyesi olan herkes HGS hizmetinden yararlanabilecek, bu listelerde yer alan hiçbir kimseye cezai işlem uygulanması söz konusu değildir.

HGS gişelerinden ilk etiket/kart alımlarında hesaba en az yatırılması gereken ücretler de yarıya indirilmiş olup, araçların sınıf ve cinsine göre aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.

1. Sınıf: 30 lira, 2. Sınıf: 37 lira, 3. Sınıf: 53 lira, 4. Sınıf: 67,50 lira, 5. Sınıf: 81,50 lira.

7 GÜN CEZA YOK

Kart bakiyesinin geçiş ücretini karşılamadığı durumlarda HGS abonelerine, geçişten sonra 7 gün içerisinde hesaplarına para yatırmaları durumunda cezai işlem uygulanmayacaktır.

HGS'yi bedavaya almanın yolu

KGS'den HGS'ye geçiş nasıl yapılır? KGS'deki paralar ne olacak. OGS'den geçiş yapmak isteyenler ne yapacak? İşte tüm soruların yanıtı;

1 Ocak’tan itibaren otoyol ve köprülerde geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) tarih olacak. 15 Aralık’tan itibaren dolum yapılamayan KGS kartları yerini HGS’ye bırakırken, şu ana kadar 600 bin civarında HGS kart satışı gerçekleştirilirken bu rakamın kısa sürede 4 milyona ulaşması bekleniyor.

HGS’leri bankalar müşterilerine bedava verirken, PTT ve köprülerde 5 liraya satılıyor.

KGS'DEKİ BAKİYE İADE EDİLİYOR

KGS'den HGS'ye geçiş nasıl yapılır?

HGS'ye geçmek isteyenlerin aklındaki soru bu!... KGS'deki paralar ne olacak? İade yapılacak mı?

HGS'ye geçtiğiniz taktirde KGS'nizdeki paralar ne olacak? Bu paraları geri alabileceksiniz.

KGS'deki paralar HGS'ye aktarılıyor. Ancak kart parası iade edilmiyor. Yani KGS'yi çöpe atarken karta verdiğiniz o parayı da çöpe atmış olacaksınız.

KGS VE OGS'DEN HGS'YE GEÇİŞ YOLU

· PTT, otoyol-köprü gişeleri ve anlaşmalı bankalardan temin edilebiliyor.
· HGS etiketi alacak kişilerin araç ruhsatı ve kimlikleriyle başvuru yapması gerekiyor.
· HGS etiketleri benzin istasyonları, marketler hatta bakkalarda bile doldurulabilecek.
· HGS’yi kullanmak için en az 30 lira yüklenmesi gerekiyor.
· KGS cihazlarında kalan bakiyeler, HGS etiketlerine aktarılabiliyor.
· Yaklaşık 15 gün gibi bir süre içinde kalan bakiyeleri, HGS etiketlerine tanımlanıyor.
· Ancak kart depozitosu iade edilmiyor.
· OGS’den HGS’ye geçecek olanlar ise, OGS cihazlarını ücretiyle iade edebiliyor.

HGS ücretleri ne kadar?

Hızlı Geçiş Sistemine geçiş yapmak için bu son hafta. 8 milyon sürücünün geçiş yapma zorunluluğu var. Peki fiyatlar ne kadar?

İki çeşit HGS bulunuyor. Biri pul şeklinde diğeri ise kart şeklinde.
Pul şeklinde olan HGS'nin fiyatı 5 lira...
Kart şeklinde olan HGS ise 15 liraya satılıyor.

HGS'ler PTT'lerden alınabileceği gibi bankalardan da temin edilebiliyor.

HGS'ye bir de dolum yüklemek gerekiyor.
Rakamlar şöyle;

*Birinci sınıf araçlar için 30 TL,
*İkinci sınıf araçlar için 37.50 TL,
*Üçüncü sınıf araçlar için 53 TL,
*Dördüncü sınıf araçlar için 67.50 TL,
*Beşinci sınıf araçlar için 81.50 TL.

HGS NEREYE TAKILIR?

HGS'ler aracın ön camına yapıştırılacak.

HGS İLE İLGİLİ BİLMEK İSTEDİĞİNİZ HERŞEY
Nereden ücretsiz alabilirsiniz?
Ne kadar para vereceksiniz?
HGS için hangi evraklar şart?
Kaçak geçiş yaparsanız ne olacak?
Bütün bilmek istedikleriniz üstteki tek linkten kullanımınızda.

HGS'niz yoksa kaçak geçin!

Bu hafta HGS temin edemez de KGS'nin işlevsiz kalırsa köprüden kaçak geçiş yapabilirsiniz. Tabii sonrasındaki 7 gün içinde HGS almak şartıyla.

1 Ocak 2013 tarihine girdiğimiz gün KGS'ler işlemez olacak. O tarihe kadar HGS alamazsanız kendinizi çok da sıkıntıya sokmayın! HGS gişelerinden kaçak geçiş yapın!
Aman yanlış anlamayın!
Sizleri kural çiğnemeye yöneltmiyoruz!

7 GÜN ŞARTI

HGS alamayanlar için kısa süreli bir haktan söz ediyoruz. Köprüden HGS gişelerinden kaçak geçtiğiniz 10 katı ceza ödemeyeceksiniz.
Elbette bunun şartı var.
Kaçak geçişten 7 gün sonra gidip HGS'nizi almanız gerekiyor. Bu durumda o kaçak geçişleriniz HGS'den normal ücret şeklinde tahsil edilecek.

HGS'DE PARA OLMAZSA NE OLACAK?

Peki HGS'niz var ama yükleme yapmadınız?
Bu durumda da kaçak geçiş yapabilirsiniz.
Yine aynı 7 gün şartına uymak kaydıyla elbette.
7 gün içinde gidip HGS'nize para yüklediğinizde cezasız olarak köprü geçiş ücretiniz tahsil edilecek.

KGS'de zaman daraldı 500 bin HGS satıldı

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartları için 17 Eylül'de PTT şubelerinde başlayan satışlar, İş Bankası'nda da yapılabilecek.

Ekonomi Servisi - - Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartları için 17 Eylül'de PTT şubelerinde başlayan satışlar, İş Bankası'nda da yapılabilecek.

Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) kartlarını tamamen ortadan kaldırarak köprü ve otoyollardan durmadan geçişi amaçlayan HGS'den şimdiye kadar 500 bin adet satıldığını belirten PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, “Şu anda satılan HGS kartlarının üçte biri kullanılıyor. 31 Aralık'tan itibaren KGS'ler kullanılmaz hale gelecek. 3 milyon HGS satılınca da KGS kartları tamamen temizlenmiş olacak.?Hedef 4 milyon adet satış” dedi. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise HGS'nin de otomatik yükleme kolaylığı ile birlikte müşterilerinin hizmetine sunulacağını söyledi.

HGS Bakiye Sorgulama



Hgs Bakiye Sorgulama Sorgulama için buraya tıkla

Hgs Bakiye Sorgulaması Nasıl Yapılır?

HGS ürünü satış işlemlerinde müşterinin beyan ettiği ve sisteme girilen GSM numarasına müşterinin bakiyesinin azalması durumunda sistem üzerinden otomatik mesaj gönderilecektir. Hgs Bakiye Sorgulamada daha genis bilgiyi HGS Müşteri Hizmetlerinden edinebilirsiniz...

HGS ürünlerinin çalışırlığının kontrolü otoyollardaki PTT şube ve acenteler tarafından el terminalleri ve şarj üniteleri kullanılarak yapılacaktır. Otoyollar üzerinde hizmet veren PTT şubeleri ile Acentelikler Müşteri itirazlarında HGS ürününün okunabilirliğini kontrol etmek için yetkilendirilmiştir