logo logo

Online rehber ve haber sitesi!

Mernis.Net

Online Rehberlik

Sistemimize üye olarak sitemizi daha aktif olarak kullanabilirsiniz.

Üyelik için tıkla

Mernis.Net

Online Rehber ve Haberler

HGS geçiş

'HGS'ye Kayıtlı Araca Ceza Yok

HGS etiketi olan araçların geçişlerinde, cihazlar okumasa da cezai müeyyideye tabi olmayacağı bildirildi.

HGS ile ilgili basın toplantısı düzenleyen PTT Genel Müdürü Osman Tural,HGS'nin 1 Şubat tarihi itibariyle KGS'nin yerini aldığını anımsatarak, köprü ve otoyollarda kurulan 166 giriş, 217 çıkış olmak üzere 383 HGS gişesinin kurulduğunu söyledi.

HGS etiketlerinin PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar ve petrol istasyonları ile Avea bayilerinde satışa sunulduğunu anlatan Tural, 17 Eylül 2012 tarihinden bugüne kadar satılan HGS etiket sayısının 2 milyonu geçtiğini kaydetti.

HGS etiketiyle günlük geçiş sayısının ortalama 250 bin olduğunu ifade eden Tural, köprülerdeki HGS geçiş oranının yüzde 35 olduğunu bildirdi.

Tural, sistem üzerinde HGS etiketi doğru yapıştırılmış araç, HGS etiketi olup aracına yapıştırmayan araç ve etiketini plakası okunmayan aracına yapıştırmayan 3 araç geçişini sistem üzerinden göstererek anlattı.

HGS'yi bedavaya almanın yolu

KGS'den HGS'ye geçiş nasıl yapılır? KGS'deki paralar ne olacak. OGS'den geçiş yapmak isteyenler ne yapacak? İşte tüm soruların yanıtı;

1 Ocak’tan itibaren otoyol ve köprülerde geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) tarih olacak. 15 Aralık’tan itibaren dolum yapılamayan KGS kartları yerini HGS’ye bırakırken, şu ana kadar 600 bin civarında HGS kart satışı gerçekleştirilirken bu rakamın kısa sürede 4 milyona ulaşması bekleniyor.

HGS’leri bankalar müşterilerine bedava verirken, PTT ve köprülerde 5 liraya satılıyor.

KGS'DEKİ BAKİYE İADE EDİLİYOR

HGS'ye Geçiş 31 Ocak tarihine kadar uzatıldı

Türkiye'de, 8 milyon Kartlı Geçiş Sistemi kullanıcısı bulunuyor. Ancak KGS kısa bir süre sonra tarih oluyor.

31 Aralık'ta son bulacak KGS'li geçiş, yoğunluk sebebiyle 31 Ocak 2013'e uzatıldı.

Otoyol ve köprülerde kullanılan Kartlı Geçiş Sistemleri sona eriyor. Sürücüler, bundan sonra Hızlı Geçiş Sistemleri ile gişelerden geçecek.

Hızlı Geçiş Sisteminin KGS ve OGS'ye oranla bir çok avantajı bulunuyor.

Mersin Karayolları Bölge Müdürü Yakup Dost, “Trafiğin akışını hızlandıracak. Kapasiteyi arttıracak ve ekonomi sağlayacak. %20 daha indirimli KGS'ye göre. Pilin ömrüyle sınırlı OGS'nin ömrü. Bu da 5-7 yıl arasında değişiyor. Etiketler HGS etiketleri pilsiz olduğu için bunların ömürleri OGS'ye göre daha uzun. OGS'nin etiket bedeli 40 TL bazı bankalar bunu kredi kartı karşılığı veriyorlar. HGS ise sadece 5 TL" dedi.

KGS gişelerinin son kullanım tarihi yoğunluk sebebiyle uzatıldı.

HGS'ye Geçiş için Son 20 Gün

1 Ocak 2013 tarihinden itibaren KGS'nin yerini HGS alacak.

Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS), 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren kullanılamayacak. KGS kullanan araç sahipleri, yeni yılda Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) kullanacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından tanıtımı yapılan ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğünce hazırlanarak 17 Eylül itibariyle kullanılmaya başlanan HGS, KGS'den farklı olarak gişelerden durmaksızın geçmeye imkân sağlıyor.

Hem daha hızlı hem daha ucuz ulaşım
KGS'ye göre yüzde 20 daha ucuza geçiş yapma imkanı sağlayan HGS, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren KGS'nin yerini alacak.