HGS Etiketi
'HGS'ye Kayıtlı Araca Ceza Yok
HGS etiketi olan araçların geçişlerinde, cihazlar okumasa da cezai müeyyideye tabi olmayacağı bildirildi.
HGS ile ilgili basın toplantısı düzenleyen PTT Genel Müdürü Osman Tural,HGS'nin 1 Şubat tarihi itibariyle KGS'nin yerini aldığını anımsatarak, köprü ve otoyollarda kurulan 166 giriş, 217 çıkış olmak üzere 383 HGS gişesinin kurulduğunu söyledi.
HGS etiketlerinin PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar ve petrol istasyonları ile Avea bayilerinde satışa sunulduğunu anlatan Tural, 17 Eylül 2012 tarihinden bugüne kadar satılan HGS etiket sayısının 2 milyonu geçtiğini kaydetti.
HGS etiketiyle günlük geçiş sayısının ortalama 250 bin olduğunu ifade eden Tural, köprülerdeki HGS geçiş oranının yüzde 35 olduğunu bildirdi.
Tural, sistem üzerinde HGS etiketi doğru yapıştırılmış araç, HGS etiketi olup aracına yapıştırmayan araç ve etiketini plakası okunmayan aracına yapıştırmayan 3 araç geçişini sistem üzerinden göstererek anlattı.
HGS Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hgs ye geçiş için sayılı günler kala hgs alacak olan vatandaşa uyarılar yapılıyor..HGS almak için PTT'den yapılan yazılı açıklamada, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) hizmetinin, ekonomik ve uzun ömürlü olması, pilsiz HGS Kart ve Etiketlerinin çalışma enerjisini radyo frekans teknolojisinden alması ve kopyalanamaz özelliğe sahip olmasının, sağlayacağı ön önemli faydalar olduğu vurgulandı.
HGS'ye üye sürücülerin, cezalı geçiş kategorisinde olmayan her geçişlerini yüzde 20 indirimli yapacağı belirtilen açıklamada, sistem sayesinde araçların durmaksızın geçiş yapabilecekleri, bunun da trafik sıkışıklığını azaltmada etkili olacağına dikkat çekildi.
Köprü ve otoyollarda araçların 5 sınıf üzerinden ücretlendirildiğine işaret edilen açıklamada, sürücüler, araçlarının sınıfına uygun HGS etiketleri almaları yönünde uyarıldı.
HGS Kartı/Etiketi Almak İçin Gerekli Belgeler
HGS devreye biraz sıkıntılı girse de zamanla yerine oturacak gibi görünüyor. HGS kartı almak için PTT şubelerine gittiğinizde sizden bazı belgeler isteyecekler.
HGS kart ve etiketleri aracınızın plakasına kayıtlı olarak veriliyor. Bu nedenle HGS almak için PTT’ye gittiğinizde: “Ruhsat ve Kimlik” götürmeniz gerekiyor. Ruhsat sahibinin HGS‘yi alması gerekiyor. PTT şubelerinde ruhsat ve kimlik sahibinin uyuşmaması durumunda sıkıntı çıkarabilirler.
Biliyoruz ki çoğu sürücü aracını eşinin üzerine kaydettiriyor. Ancak HGS kart ve etiketini ruhsat sahibine veriyorlar.
HGS Etiketi Nasıl Yapıştırılır?
HGS etiketini aldığınızda üzerinde sarı ve beyaz kısmı olacak. Bunlardan sarı kısmını aracın camına yapıştıracaksınız. Beyaz kısım da ruhsata koyulacak. Böylece ödemelerinizi rahat yapabileceksiniz.
HGS Etiketine Kartına Nasıl Para/Bakiye Yüklenecek?
HGS’ye para yükleme işlemi çok kolay olarak gerçekleştirilebilecek. PTT şubelerinden, bezin istasyonlarından, marketlerden, büfelerden dahi yükleyebileceksiniz.
HGS kart ve etiketlerine para yükleme işlemleri tüm PTT noktalarından, PTT web sitesinden yapılabilecek. Bununla beraber SMS göndererek HGS’ye para yükleme ve iPhone uygulaması da devam eden çalışmalar arasında.
OGS’de olduğu gibi HGS’yi de kredi kartınıza bağlayarak bakiyesi azaldığında otomatik olarak para yüklenmesini sağlayabileceksiniz.
NOT: HGS Kart veya Etiketini Almaya Giderken Ruhsat Sahibinin Olması Gerekir. Yanınızda Ruhsat ve Kimliğinizi de Götürmelisiniz.
HGS Geçiş İhlali Cezası Sorgulama
HGS’nin yeni bir uygulama olması nedeniyle sürücüler pek çok konuda şaşırmaktadır. Bunlardan biri de HGS etiketi ve kartı ile diğer gişelerden geçersek ceza alır mıyız? sorusu. Bu durumda yapılan açıklama şöyledir.
HGS ile hatalı geçiş yaptıysanız cezanızı aşağıdaki adresten sorgulayabilirsiniz.
>>> HGS Geçiş İhlali Cezası Sorgulamak için buraya tıklayınız <<<